Direktlänk till inlägg 17 oktober 2013
Nyligen bakade jag naanbröd, dom blev goda och det bästa var att dom var jätte enkla att göra och det gick väldigt fort!
Här kommer receptet.
Du behöver: 8 st.
8 dl vetemjöl (+ lite extra till kavling)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt (alt. annan naturell yoghurt)
1 ägg
(1 vitlöksklyfta)
Olivolja
Flingsalt
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd i vatten, yoghurt, ägg och eventuellt en pressad vitlöksklyfta. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
3. Dela i 8 lika stora bitar och kavla ut till mycket tunna, ovala bröd – formen är inte så noga.
4. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, tills de fått fin färg.
5. Pensla med olivolja och flingsalt direkt när du tar ut dem ur ugnen.
Servera naanbröden varma eller ljumma.
Kram //Jossan
SF Bio Filmstaden Bergakungen Jag gillar Bergakungen väldigt mycket. Det går filmer de flesta tiderna och det finns både stora och små salonger så att man kan välja lite som man vill :) Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|